Her er nogle af de anmeldelser/tilbagemeldinger, som jeg har modtaget fra forskellige steder i landet:
Kære Carl Erik. Vi takker for en rigtig god eftermiddag sammen med dig. Jeg blev vist lidt bevæget, da jeg skulle takke for din måde at underholde os på. Dit foredrag var jo på en alvorlig baggrund og alligevel morsomt at lytte til. – Det er jo en sjælden evne trods handikap at kunne glæde andre og specielt os der var til stede i går. TAK for denne gang – vi ses forhåbentlig igen.
Vagn Aage Kjeldsen, Viborg Senior Landboforening efter “Fra poliopatient til prof. musiker” d.14/11 2022
Jeg, og jeg er sikker på at alle deltagerne også, vil sige dig tak. Det siger jo noget om din popularitet, når vi stadigvæk kan samle fuldt hus, på trods af, at der havde været et lignende møde på Tamdrup Centret(ældrecentret) dagen før. Så også tak herfra og jeg kan godt set for mig at du kommer igen og for femte gang.
Med venlig hilsen Villy Nielsen, Tamdrup Pensionistforening efter “Humor og Lys – Livest Saltt” d. 13/10 2022
Mange har udtrykt stor glæde over din musik og foredrag. De var meget begejstret. Så jeg vil gerne vende tilbage for endnu et foredrag, forårets program er planlagt, så evt. efteråret 2023. God weekend, hilsen Karin Ritter, Agedrup Sognehus efter “Humor og Lyst – Livets Salt” d. 6/10 2022
Vi takker absolut også for din sjove og professionelle måde at fremføre
en historie på, både din finurlige måde at komme med budskabet, men
også din professionelle måde at håndterer en træ harmonika.
En fantastisk hyggelig eftermiddag, hvor alle gik hjem afslappet i kroppen
efter din gode medicin.
Jeg vil selvfølgelig kontakte dig på et senere tidspunkt for endnu et hyggeligt foredrag.
Peter Prütz, Rismarken Aktivitetsklub efter “Den Første Kærlighed” 23/3 2022
Tak for dit fine foredrag. Alle syntes det var det bedste foredrag de havde hørt. Så tak for denne gang.
Leif Andersen, formann for FOA Næstved Senior efter “Fra poliopaticnet til prof. musiker” 17/3 2022
Kære Carl Erik. Tak for sidst – du var en succes. Superlativerne står i kø. Dit hjertevarme causeri med en humoristisk fortælling om et spændende livsforløb -garneret med dejlig harmonikamusik – ”gik rent ind”.
Dit epos om juletræsfester, gymnastikopvisning etc. og søndagsmiddage med giro 413 , flæskesteg og citronfromage, vakte frydefulde nostalgiske minder om en svunden tid. For ikke at glemme din herlige beskrivelse af en rigtig ” suppe, steg og is fest”! Endnu en gange tak.
De hjerteligste hilsner.
Per Lund Simonsen efter “Humor og Lyst” d. 25/1 2022 i Postpensionisternes Klub, Storkøbenhavn
Ja så har vi haft foredrag med Carl Erik Lundgård fra Assens , han underholdt med sang musik humor m m ??? og han var da bare super god ???? han spillede på hans harmonikaer i tre forskellige størrelser bare så SUPER
Vi var desværre kun 30 da der var flere corona-afbud ?? og det er jo forståeligt ??
Jeg tror at billeder og video siger alt ?? husk VIDEO og lyd ??
Man må godt sende knus ??så her er et til jer alle ??
Formand for Grenaa Husmoderforening Bodil Bager efter aftenarrangement d. 11. marts 2020
Vi takker for en mega sjov og dejlig eftermiddag sammen med dig.
Alle var glade og tilfredse? og som jeg sagde, et så positivt menneske som
dig går altid lige ind i vores hjerter.?
Så tusind tak. Min mand købte din cd – som spillede lystigt under madlavningen
i går ? og din folder ( og nu din mail) er lagt i mappen med emner til arrangementer i 2021.
Formand for HK Senior Vestfyn Bitte Blok efter arrangement d. 5/2 2020
Carl Erik Lundgaards fortælle-foredrag ”Et sort hul – ven eller fjende?” om depression, er en spændende – og også barsk historie, baseret på egne erfaringer, refleksioner og perspektiver på livet.
Fortællingen suppleres af musikalske indslag, der giver en følelsesmæssig dybde til oplevelsen og rum til at sidde med sine egne refleksioner og følelser – eller bare nyde musikken.
Jeg lærte noget – om depression og om livet i det hele taget – og følte mig beriget.
En anderledes, inspirerende og livsbekræftende aften.
Marianne Brandt-Erichsen, leder af Arbejdspsykologisk Klinik, Varde
-efter arrangement d. 29. januar 2020
”Et sort hul – ven eller fjende. Møde med depression”. Et fortælleforedrag.
Det var en aha-oplevelse at møde Carl Erik Lundgaard. Vi havde inviteret ham til vores temaaften for at sætte fokus på depression. Først og fremmest blev det en sanselig aften med smukke toner og dejlig sang, som løftede humøret. Ind imellem musik fortalte Carl Erik hudløst, åbent og ærligt, om hans barndom, depression og hans relationer til pårørende. De tilhørere som var eller havde været ramt af depression kunne spejle sig i Carl Eriks fortællinger, og dermed følte de sig ikke længere så alene med deres problemstillinger. Men til stor overraskelse kunne vi pårørende til andre psykiske diagnoser også spejle os. Det er interessant, hvordan flere former for psykiske diagnoser udfordrer familie, ægteskab og venskaber på de samme måder. Carl Eriks fortællinger er vigtige for at vise, at kærligheden er der, selvom sygdommen fortæller noget andet. Tillige får vi brudt tabu og oplever fællesskab med god humor og glæde trods alvorlighederne.
Formand for ”Bedre Psykiatri-Nordfyn” Heidi Andersen efter arrangement d. 22/1 2020
Tusind tak for en dejlig oplevelse, der har kun været stor begejstring og glæde fra vores medlemmer, og selvfølgelig også fra os i bestyrelsen
Når vi skal vi skal planlægge program for efteråret 2020. vil vi bestemt have dine forslag med .
Lykke Christensen fra Hjallese Kirke efter arrangement d. 2/9 2019
Først stor tak for en forrygende eftermiddag i onsdagsklubben i Føns i går. En helt igennem varm, glad, og god oplevelse. Føler mig vældig beriget og glad i hjertet. Tak!
Føns Sognehus d. 20. febr. 2019. Lisbeth Nielsen efter ”Livets Lange Linjer”:
……og selv tak for i går, dit besøg (for fjerde gang) er altid en stor fornøjelse, du er en gudsbenådet fortæller og du og Mette Katrine er fremragende formidlere af et lidt dystert emne. Så tak for det!
14/3 2019. Grethe Korsbæk efter forestillingen “LIV og DØD” i Ejby Kirkes menighedshus
Tusinde tak for dit indspark på Vestervangen i sidste uge.
Personligt rørte det mig, og jeg fik en masse at tænke over med hjem. Den type personlige fortællinger giver (i min verden), meget mere end foredragsholdere som ikke selv har haft de smertelige erfaringer.
Så kæmpe tak fra foreningen og mig.
Jette Lisbjerg, formand for Bedre Psykiatri i Vestfyn efter arr. “Et sort hul – ven eller fjende” d. 6/2 2019
Tak for den dejlige oplevelse i tirsdags. Jeg blev ved med at høre din musik og sang i hovedet hele onsdagen – og det er faktisk godt gjort, da det jo ikke umiddelbart er en ørehænger!
Det var en meget flot opførelse, og mine seniorelever var glade for eftermiddagen, selv om de især var tiltalt af din musik, hvor teksten gled lidt mere i baggrunden. Og det er nok netop kernen ved opførelsen: den henvender sig især til mennesker, der har stiftet bekendtskab med teksten og holder af den, hvor musikken bliver en ekstra dimension til teksten. For det er åbenbart en stor mundfuld at åbne sindet for begge dele.
Jeg synes overhovedet ikke, det er elitært eller sætter sig imellem to stole, men prøv at få nogle dansklærere, litteratur-mennesker, biblioteker i tale. De vil være et lydhørt publikum.
Elisabeth Møller Løye, Leder af Seniorhøjskolen i Kerteminde 29/1 2019 efter koncert med Inger Christensens “Sommerfugledalen – et requiem”
At vælge Carl Erik til at komme og underholde er et sikkert kort at trække. I det øjeblik Carl Erik kommer ind i rummet, mærker man varmen fra et yderst imødekommende menneske. Straks falder han i snak med personer, virker altid meget nærværende og positiv.
Når han så går i gang, er publikum blevet aflæst, og der går ikke mere end få minutter, så har han dem alle i sin hule hånd.
Melodierne veksler mellem de bedste historier fra et liv, hvor mødet med forskellige spændende mennesker udløser en rørende, sjov og livsklog fortælling. Nogle gange undrer man sig over, mon han får bundet en ende på historien, men det gør han altid efter mange lange og snørklede omveje. Alt sammen til stor morskab.
Når Carl Erik spiller på sine forskellige toradere, kan man næsten ikke sidde stille på stolen, så smittende er hans musik.
Hanne Præst, arrangør af Højskoledage i Korup d. 28. oktober 2018
Støvring Seniorer d. 24. april 2018:
Kære Carl Erik
Mange tak for i går. Jeg synes at oplevelsen i går var noget helt specielt. Du skal have mange tak for at du deler dine talenter og historier med os. Du nævnte flere gange, at du havde oplevet flere gange, at der var sket ting som havde ændret dit liv fuldstændig. Jeg synes, at de ting du delte med os i går stadig er med til at ændre andres liv til det bedre – når du er så vanvitig dygtig til at fortælle videre til os andre om, hvordan oplevelsen var for dig. Det at din mor cyklede 10 km. 3 gange om ugen frem og tilbage i 4 år til terapi, og specielt det med den indiske reservelæge, som med en lydløs gestus, kunne kommunikere til din mor som han gjorde. Dine fortællinger får de ting til at leve videre og inspirere os i dag.
Jeg vil gerne fortælle at der har været mange dejlige kommentar fra mine medlemmer. Specielt er der en som du får her: som dagen gik blev Carl Erik bedre og bedre og til sidst den melodi du skrev til din datter var virkelig smukt. For mig var hele dagen en varm og behagelig oplevelse — meget inspirerende.
Mange tak for i går. Varme hilsner
Charles Waring, formand, Støvring Seniorer
”Grumpy Old Men” Spoken Word Festival
D. 22. august 2017 på Teater 95B i Odense
Hvad får man, hvis man vælger at bruge en aften med fortællinger af de 3 ”gnavne gamle” mænd Gravers Graversen. Jens Peter Madsen og Carl Erik Lundgaard?
Man får rørt lattermusklerne, når de tre livserfarne fortællere med humor og underfundighed beretter om de misforståelser, der kan opstå, når omgivelserne er begyndt at mumle – for hørelsen fejler jo ikke noget.
Historien om hvordan ældre mænds vandladning kan aftage i styrke var så levende beskrevet, at der blev trængsel på toilettet i pausen.
Eller den om det ældre ægtepar, der havde fået koncertbilletter, så de kunne lære de unges musiksmag at kende. Den gik rent ind hos gæster på 30 og hos dem, der måske havde lignende erfaringer. Om vi havde fået ”blikket”? Om hvorfor det var mindre problematisk at være gnaven end imødekommende. Og om….. oplev dem selv. 2 timer går hurtigt, for det er dejligt at få en velfortalt, veldrejet historie. Vi havde noget at snakke om, da vi kørte hjem.
Anmeldt af Kirsten Jensen, Vejle
Tilskuer ved forestillingen
FOA Herning har haft besøg af Carl Erik Lundgaard, som fortalte om “Fra poliopatient til professionel harmonikaspiller” .
“Det var en fantastik eftermiddag, hvor vi med humor og meget indlevelse kom med på en fantastisk rejse ikke kun fra det mørke Jylland til Fyn, men også blandt spændende mennesker som Carl Erik havde mødt, og som alle havde haft en betydning i hans liv. Jeg kan kun anbefale andre at få denne dejlige oplevelse, som var spækket med god musik og sang.”
Bodil Markmøller, Formand FOA seniorklub Herning d. 23/1 2017
”Musikalske livsytringer” leveret af Carl Erik Lundgaard med varme, humor, vid og dybde.
Tilhørerne blev taget med på en eksistentiel rejse af spændende fortællespor fra et levende og engageret liv, hvor hverdagens små fortællinger bekræftede sandheden og dybden i et af Piets Heins gruk, hvor det hedder: ”Dèn, Guds klarsyn falder på, ser det store i det små.”
Og Carl Erik Lundgaard, kan både se, fortælle og spille, så det er en fryd for øret og hjertet.
Det hele gav han videre lørdag aften til de cirka 80 tilhørere ved Aulum-Vinding-Vind Valgmenigheds weekend højskole den 7.- 8. januar 2017.
Valgmenighedspræst Ronald Risvig
Jacobskirken, Roskilde d. 3. januar 2017
Kære Carl Erik Lundgaard
Jeg vil på alles vegne sige dig en stor tak for en dejlig eftermiddag.
Vi fik vore hoveder fyldt med billeder af situationer, som vi selv har oplevet.
Det du fortalte var som eksempler på oplevelser fra vore egne liv f.eks. fortællingen om juletræsfesten i forsamlingshuset.
Tak også for den dejlige musik, og tak for din overbevisning om, at den musik du komponerede til din datter kunne overføres ad telepatisk vej.
De bedste hilser Kirsten Jensen
Grundtvigs Forum er en lille forening i Give. Vores formål er gennem mødevirksomhed at formidle samtaler og oplysning om menneskelige, samfundsmæssige, skolemæssige og folkelige grundspørgsmål inspireret af Grundtvigs tanker og udmøntet i nutidens virkelighed.
Den 14. marts 2017 havde vi vores sidste møde i denne sæson. Hvilket prægtigt punktum med besøg af Carl Erik Lundgaard fra Assens. Ca. 75 deltagere lyttede intenst til hans særdeles spændende livsfortælling med fine humoristiske skildringer fra barndommen. Ikke mindst hans beretning om , hvordan han blev en fantastisk harmonikaspiller på trods af en lam højre arm vakte jubel. Ligeledes var hans dygtighed på flere forskellige harmonikaer imponerende. Der er sjældent, at folk rejser sig op og klapper af en foredragsholder i Give, men det skete i dag. Vi kan varmt anbefale C. E. Lundgaard,
Jeg har også hørt Carl Erik Lundgaard til foredrag i Kunst og Kultur i Vejle, hvor der var mere end 350 tilhørere. Også her var der stående applaus.
Vita Hyldgård.
Annelise, Horsensegnens Seniorfestival, 20/6 2017
Kære Carl Erik. Jeg siger tusind tak for i dag. Det var en forrygende formiddag med stor kærlighed fra publikum til dig. Alle talte om dig til frokost og hvilke billeder, der fra en svunden tid, kom frem på nethinden, når du fortalte. Jeg fik kun positive tilbagemeldinger, og mange mente, at det ville blive svært at komme efter dig.
Vibeke Vasmo, forfatter, d. 5. november 2017.
Tusind tak for en meget fin aften i Svinninge kirke. Du er virkelig en stor kunstner, nu smøger jeg al blufærdighed af mig og siger det lige ud. Det er du, og det, du laver, har den blanding af latter og tårer, af tragedie og komedie, som virkelig kunst har. Sådan mener jeg i hvert fald. Og det er uhyre sjældent. Haldor Laxness har det, men ikke mange.
Trustrup Pensionistforening torsdag d. 17. nov. 2016.
Kære Carl Erik Lundgaard.
Jeg har fået så mange dejlige tilbagemeldinger på din underholdning hos os i dag. Mange gav udtryk for, at de gerne ville have dig på besøg igen. Jeg synes, at det at vi var en mindre forsamling gjorde, at alle var med i dine fortællinger og din musik hele tiden, dejligt at vi faktisk kom ret tæt på hinanden og blev grebet af al det, der for mange af os også var genkendelsens glæde.
Flere gav udtryk for at de blev følelsesmæssigt berørt af dine oplevelser endda kneb en lille tåre, vi er jo også en årgang, som har set og må se døden i øjnene.
Du er så naturlig og umiddelbar, så man bliver ganske enkelt revet med på din og vores fælles memory line.
Endnu engang tusind tak for en fantastisk eftermiddag.
De kærligste hilsner fra os alle i Lyngby – Trustrup pensionistforening.
Jeg vil arbejde på at vi kan få dig på besøg igen i næste års program.
På forhåbentlig gensyn Birgit Lindgaard.
Kære Carl Erik
Her i Tikøb siger vi dig stor tak for den varme og livsbekræftende eftermiddag du gav os i går med din stærke og levende fortælling om dit liv. Det var opløftende og berigende på en kold januar dag for os alle .Jeg håber du havde en god tur hjem. Mødet med mennesker giver altid stof til eftertanke-og tiden føles da ikke så lang.
Annemette Nissen efter sogneeftermiddag i Tikøb d. 24. januar 2016
Hej Carl Erik Lundgaard, du gjorde det igen, tusind tak for en super aften i Den Gamle Skole i Marslev, med din historiefortælling
”Fra polioramt til professionel musiker”. Du får virkelig folk med dig, jeg har fået så mange positive tilkendegivelser fra i aftes.
Du har også den mest fantastiske levende måde at fortælle din historie på.
Marianne Foersom efter sognemøde d. 8/10 2015
Tusind tak for en super god aften. Jeg må sige, at jeg aldrig har haft en sogneaften, som var så hyggelig og underholdende som i torsdags. Jeg har også nævnt dig over for mange (arbejde, venner og familie), at det var en super god/hyggelig aften, hvor man kunne grine, men hvor ens tanker også blive sat igang. Der er allerede nogen, som har spurgt, om vi ikke kunne invitere dig en gang til, og det vil jeg også være glad for, hvis vi kan det på et tidspunkt. Endnu en gang tusind tak, og forhåbentlig på gensyn.
Kh Jenettav Aalbers
-efter aftenarrangement i Rødding Sognehus d. 24/9 2015
Kære Carl Erik. Jeg har hele tiden vidst at du er en fantastisk musiker, men at du er så blændende en foredragsholder og historiefortæller, overrasker mig i positiv retning. Tak for en fantastisk formiddag/middagsstund i Brovst i går. Tankevækkende, spændende, morsomt, rørende…Tak !
Karsten Højen, Kulturformidler, Brovst
Efter ”Fortælling og Musik” i Sognehuset i Brovst d. 16. september 2015
Kære Carl Erik. Jeg siger tak for en utrolig dejlig og positiv aften. Du har noget på hjertet, som når ind til alle ikke mindst krydret med dejlig musik. En rigtig god oplevelse for os, der var tilstede. Alle nød aftenen.
Ja, man må jo sige , at os med et langt liv bag os har noget på hjertet. Det er bare ikke alle, der får eller kan sætte ord på. Tak for din fortælling.
Jeg ønsker dig og dine alt godt.
Venlig hilsen
Ellen Grangaard, Hvirring Præstegård d. 17. Febr. 2015
Jeg har modtaget megen positiv respons fra deltagerne i onsdags og de ser allerede frem til at du gæster os igen.
Så jeg lader høre fra mig senere på året, når jeg skal tilrettelægge næste års program.
Endnu en gang tak fordi du fik os alle sammen til at grine og more os og være glade også bagefter.
Kitty Jensen, Sognepræst i Egen Kirke
25. jan. 2015
Endnu engang tusind tak for en helt fantastisk fortællekoncert i Outrup Kirke! Den ser jeg tilbage på med stor glæde og mange gode historier, som Du kunne fortælle =D Fantastisk! Det er noget af et liv, Du har haft……. En fantastisk og imponerende gave, Du har med de harmonikaer og alle de gode historier! Det, tror jeg, mange flere kirker og foreninger i det hele taget kan få megen glæde af at høre også 🙂
Kæmpe roser til Dig herfra!
Kasper Bøtker, Sognepræst Outrup Kirke
9. dec. 2014
Vi takker for den underholdende eftermiddag, du gav os.
Dit positive sind afspejler sig smukt i din livsholdning og livskvalitet.
I den grad beundringsværdigt – vi andre burde tage ved lære af din taknemmelighed for – og glæde ved livet !
Din fortælle-evne er en sand gave !
………
Tak for, hvad du gav.
Edith, Sct. Georgsgilderne i Odense
9. okt. 2014
Fra arrangementet I Højdevangskirken på Amager d. 25. April 2014 melder arrangør Inge Marie Garde bl. a. tilbage:
“Jeg har selvsagt i mine 16 år her ved kirken haft mange gode foredragsholdere og musikere, men du var da næsten den bedste af dem alle.”
Fra arrangementet i Arnborg Forsamlingshus d. 23. April 2014 melder arrangør Klara Søndergaard bl. a. tilbage:
”I dagene derefter, har folk takket mig, og opfordret til mere af samme slags……… En af deltagerne i onsdags sagde, at TVs Stand Up komikere slet ikke kunne hamle op med dig 🙂 De var så kunstige, men du havde det lige fra hjertet! Vi havde en dejlig aften, som bliver svært at følge op på. Du får Arnborg og min største TAK!!”
Kunst- og Kulturhøjskolen i Vejle:
”Sæsonens bedste eftermiddag”. (Sagt af deltager på vej hjem efter foredragskoncert med Carl Erik Lundgaard)
Carl Erik Lundgård har besøgt Kunst & KulturHøjskolen 2 gange i indeværende sæson 2013-14.
Carl Erik gav Mandagshøjskolen og Onsdagshøjskolen 2 pragtfulde eftermiddage med sin ”foredragskoncert” om sit liv fra polioramt til professionel harmonikaspiller.
En fantastisk fortælling med stort engagement, fortællekunst og humor bundet sammen med flot spil på harmonika.
2 x 400 tilhørere var tryllebundet i 1½ time og gav Lundgård stående bifald.
Jørgen Ejlskov, forstander
Fredag d. 5. april 2013 i en totalt fyldt Café Aroma i Svendborg nød vi alle din berigende, humoristiske og livsbekræftende fortællekoncert. Med overskriften ”Fra poliopatient til professionel musiker” tog du os med til dit barndoms land og fortalte om din opvækst og dine møder med mennesker, hvoraf flere blev af altafgørende betydning for dit livs retning – dine helte, som du kalder dem, fordi de var gode, fornuftige og ansvarlige mennesker, som i den grad kom til at gøre en forskel. Det var bevægende, ligesom dit spil på de små træharmonikaer.
Du selv er en af de fineste og fornemste eksponenter for dansk folkemusik, den traditionelle som nye – som musiker, komponist og ikke mindst som menneske. Uanset hvem man snakker med om dig, så kommer der lys i øjnene og varme i stemmen, for fælles for alt, hvad du beskæftiger dig med, hvad enten det som her er gennem din fortællekunst, eller din musik, dine kompositioner, så rører du ved menneskers hjerter og gør på den måde også selv en forskel.
Tak for det lys, du bragte med dig og som forplantede sig gennem hele lokalet. De to timer gik alt for hurtigt, og som der blev sagt: ”historien er jo slet ikke færdig, vi må have en fortsættelse”! Det vil vi glæde os til!
Janet Vahl, Café Aroma i Svendborg
Marts 2013. Fra Gudenåskolen i Ry efter indslag som afslutning på pædagogisk dag:
……..at du godt kunne have spillet et par numre mere på harmonikaen – for det var fantastisk som du kunne spille. Mange tilbagemeldinger på at det var flot og stemningsfuldt at du sluttede af med melodien til din datter. Dine historier var gode , relevante og gav stof til refleksion, og ift. vores dag og vores ( skolens) tænkning om mennesker og værdier sad den lige i skabet. Nogen udtrykte at det var bedre end Hausgaard…… så mange suplertativer.
Jeg tænker at dine historier er relevante og giver rigtig god mening – og ikke kun som underholdning!!. De begrundelser/forventninger jeg udtrykte i min sidste mail er endnu mere relevante efter jeg har hørt om dine helte.
Her på Tandsbjerg Plejecenter i Sønderborg har vi i efteråret 2012 haft den store fornøjelse at blive underholdt af Carl Erik Lundgaard.
Emnet ” Min første kærlighed” krydret med glad musik og sang blev modtaget med stor glæde og meget latter af både beboere og personale. Vi var faktisk nødt til at engagere Carl Erik en gang til i januar 2013 for at få afslutningen med, om hans første oplevelser ind i kærlighedslivet. Glad og livsbekræftende underholdning.
Tandsbjerg Plejecenter
6400 Sønderborg
Herrested Kirkes champagnebrunch i Herrested Forsamlingshus, februar 2013. En lytter skriver:
Kære Carl Erik.
Tusind tak for en herlig søndag formiddag i dit selskab i Herrested Forsamlingshus. Du lavede en fantastisk forestilling-magisk- ja, man sad jo og blev ganske forelsket i dig undervejs, og ønskede, at man var Jytte Jacobsen!:-) Jeg håber at få lejlighed til at opleve dig igen en anden gang og sender mange venlige hilsener…….
Carl Erik Lundgaard underholdt os ved sommermødet 2012 så tårerne sprang af øjnene. Vi grinte og græd med ham, og blev rørt i en grad som vi talte om længe efter. Derfor skyndte vi os at lave en ny aftale med ham, og denne gang kommer han med en musikforestilling i kirken. Forestillingen hedder ”Erindringens si” og handler om, hvordan oplevelser i barndommen kan lejre sig i sindet som skjulte sorte huller, der livet igennem stikker sit hoved frem. Men forestillingen fortæller også om vejen ud af et sort hul. Carl Erik har multimusik- og teatermennesket Lisbeth Øster Müller med sig i denne forestilling.
Fra Kværndrup Kirkes hjemmeside, januar 2013
Odd Fellow Logen i Holstebro, februar 2013:
……..efter meget kort tid var der tændt nogle herlige gnister mellem publikum og den meget veloplagte historiefortæller, yderst rutinerede harmonikaspiller, komponist, musiklærer m.m.m.
Carl Erik Lundgaard havde denne aften taget turen til Holstebro helt fra Assens for at underholde logebrødrene og deres hustruer.
Helt nøjagtig 76 publikummer m/k fik en skøn oplevelse sammen med fynboen, som oprindelig er jyde og stammer fra Brande..
Som treårig fik Carl Erik børnelammelse, som gjorde højre arm kraftesløs. Men hans højre hånd er der ikke noget i vejen med, fingrene kan på harmonikaen nærmest virtuost trylle dejlige melodier frem. Samtidig fik publikum undervejs indblik i, hvordan skæbnen ved et tilfælde skabte en interesse for harmonikaspil hos en lille dreng, som siden via suppe, steg og is-musiceren skulle komme til at undervise andre på Musikkonservatoriet i Odense.
Historien med den alvorlige optakt til livet blev fortalt uden spor af vemod, tværtimod er Carl Erik Lundgaard en yderst glad person, som åbenlyst har øje for det bedste i menneskene og tilværelsen i det hele taget.
Med sin overbevisende retorik, glimt i øjet og imødekommende fremtoning fik han et overmåde godt tag i sit publikum.
”Fra poliopatient til professionel musiker”, 20. sept. 2012 i Nykøbing Sj. Menighedshus
En tidlig efterårsaften glædelig og livsbekræftende. Regnen trommer på ruden. Det er mørkt og køligt derude, men her i vort sæde er der lunt og rart.
Vi har nemlig besøg af Carl Erik Lundgaard der ved sin blotte fremtoning udstråler livsmod, humor og entusiasme. Og vi skuffes ikke.
Carl Erik causerer på fængslende vis over et fantastisk, rigt men også barskt livsforløb, uddybende så vi røres, men sandelig også så latteren ruller.
Samtidig med en vekslende og overordentlig tryllebindende beretning, musicerer han med strålende og livgivende toner på sin træharmonika.
En smuk og berigende aften, som jeg ikke ville have været foruden.
Anne Sandberg – medlem af Menighedsrådet i Nyk. Sj.
Kære Carl Erik Lundgaard. Tak for en fantastisk morsom og dejlig eftermiddag du gav os med din levende måde at fortælle på og din evne til at levendegøre de personer, du fortalte om . Det var utrolig morsomt, og jeg fik en masse tilkendegivelser fra medlemmerne om, hvor morsomt de havde haft det. Det var lige før, at du glemte at spille, hvilket jeg tror du også kunne have gjort til topkarakter. Håber du er godt hjemme på Fyn, og måske kan du komme en anden gang og fortælle om dine “hængepartier!, som vi må have til gode.
Hermed rigtig mange hilsner fra os her i OK-klubben i Præstø.
vh Ellen Christiansen
Fra Folkebladet, Årup, d. 17/1-2012
EN LIVSBEKRÆFTENDE OPLEVELSE.
Det var en super god oplevelse vi fik onsdag formiddag her på Granly Aktivitetscenter. Til ”Syng-Hyg-Lyt” kom Carl Erik Lundgaard, og på en så livsbekræftende måde fortalte han om sit livs labyrint krydret med musik fra sin harmonika. Det var super godt. Der er mellem, at jeg har grinet så meget, men også med en tåre i øjenkrogen af alvoren. At se og høre en person med et stort handicap være så levende og , er noget der giver mig stor glæde, og jeg er sikker på at de mange der var mødt op er enige med mig. Tusind tak for en god dag.
Kaj Lambertsen, formand for Brugerrådet, Granly Aktivitetscenter.
Hej Carl Erik Lundgaard. Allerførst vil jeg sige tak for en berigende eftermiddag i OK-klubben i Haderslev i forrige uge.
Dit foredrag har gjort stor indtryk på mig og jeg har fortalt min kæreste om dit liv med polio og livet med harmonikaen , din lamme arm til trods.
Her til aften hørte jeg på TV-syd, at de havde en udsendelse med dig, så jeg kaldte på xxxx (min kæreste) og sammen så vi den halve time.
Det er så dejlig positiv, at der findes mennesker som dig, der kan få øjnene til at stråle på dem der hører på dig, om det så er via TV.
Jørn var meget optaget af din måde at fortælle på. hvilket jeg udmærket forstår.
Mange varme hilsener
Martha Mikkelsen
Kære Carl Erik Lundgaard. Denne lille hilsen for at sige dig mange tak for din meget engagerede, underholdende og berigende fortælle- og spilleoptræden idag. Stemningen var, som du forhåbentlig mærkede, helt i top.
Jeg glæder mig rigtig meget til gensyn og genhør i Ryslinge.
De bedste hilsnener.
Birthe, Motionisterne i Espe
Og hvor er det godt, at du har din musik til at lime sammen og illustrere med. Musik er bare så godt.
Du har en vidunderlig energisk fortælleform. Og modig. Du går s’gu til folk. Tror på, at det du har oplevet, osse har betydning for os andre. For selvfølgelig har det det. Det er dejligt, når man oplever mennesker, der har evner til at give mæle og udtryk til almindelige menneskelige følelser.
Charles (efter optræden i Hans Tausens Kirke, Odense)
ANMELDELSE AF en af CE’S SOLOFORTÆLLEAFTEN PÅ MIMETEATRET I ODENSE for Odense Fortællekreds.
Sæsonens første fortæller var Carl Erik Lundgaard, der mest arbejder med folkelig musik på alle planer. Men denne torsdag aften drejede det sig om en fortælling, hvor oplevelser fra en barndom i halvtredserne blev gjort levende. Der blev fortalt om en lille dreng, som havde alle odds imod sig men alligevel kom igennem med hjælp fra en indisk læge, en klog og beslutsom mor og senere en meget dygtig musiklærer. Og så selvfølgelig på grund af knægtens store musikalitet. Men dette sidste sagde Carl Erik ikke noget om. I stedet spillede han for os. Efterfølgende lød der mange rosende ord fra publikum om endnu en spændende aften i det dejlige Mimeteater:
“En stor fornøjelse og en ekstraordinær oplevelse at være arrangør af så helstøbt en forestilling. CE er engageret, grundig og regulær.”
“Jeg kunne have siddet en time mere uden at miste koncentrationen. Man havde det godt i samvær med CE. Han fortalte levende i skarpt huskede detaljer”
“Det kom indefra. Der var sjæl i hans fortælling. CE fortæller oplevelser set med barnets øjne og spiller vidunderlig musik!”
“CE har iagttaget alt i detaljer og har tilegnet sig kunsten hengivent, beslutsomt og taknemmeligt. En kunstner med meget på sit fortællerhjerte.”
“Humoristisk og personligt. Havde os helt ude på kanten af stolen.”
“Muntert men med dybde. Noget at tænke over. En fantastisk underholder.”
“Befriende at grine. Jeg var stresset, da jeg kom og lettet, da jeg kørte hjem. CE’s historier er sande med mange enkeltheder, som han får noget ud af og uden at gå i detaljer med alt det fortrædelige.”
“Han er go’ du! Han løfter det peronlige ud af det private, så det bliver relevant for alle at høre det. Givende!”
“En formidabel harmonikaspiller og en underholdende og medrivende fortæller med stort glimt i øjet. Både CE’s musik og hans fortællinger tryllebandt mig. Jeg kan kun sige lige som børnene: “En gang til – mere!”
Det er store ord fra erfarne fortællere, men sådan kan det gå, når Mimeteatret og Odense Fortællekreds får besøg af Carl Erik Lundgaard, musikeren og fortælleren af Guds nåde.
Eli Rasmussen Odense Fortællekreds